Voedingsadvies voor hond en kat

Dierenvoeding is er in allerlei soorten: diepgevroren, geëxtrudeerde brokken, geperste brokken, gestoomde maaltijden, blikvoer, natvoer, dieetvoer, met vlees, zonder vlees, met gluten, glutenvrij,... 
Hoe moet je daar toch nog wijs uit geraken? Wat is gezond en wat niet? Je ziet door de bomen het bos niet meer! 

Heeft je hond/kat een voedingsprobleem? Is het een 'moeilijke eter'? Is er een medisch probleem dat door de dierenarts werd vastgesteld? Moet hij/zij daardoor dieetvoer krijgen? Wordt je hond/kat al wat ouder? Kampt je hond/kat met overgewicht? 
Er zijn tal van mogelijkheden waardoor het kiezen van de juiste voeding voor jouw hond/kat moeilijk en complex wordt! Geen nood, ik weet raad! 

Gezond eten = lekker leven! Daar gaat iedereen toch voor!? Ook onze honden/katten! 


Wat?
Professioneel en onafhankelijk (!) voedingsadvies op maat van jouw hond. Hierin wordt besproken wat de beste voeding is voor jouw hond, welke eventueel goede voedingssupplementen zijn voor hem/haar en wat het beste voedingspatroon is.
Voeding is de motor van het leven en echt essentieel om een gezond en lang leven te leiden!

Voor wie?
Voor baasjes met honden/katten die
 • Vaak ‘slechte’ ontlasting hebben* 
 • (Regelmatig terugkerende) diarree hebben 
 • Braken 
 • Boeren laten (vaak stinkende) 
 • Windjes laten (vaak stinkende) 
 • Wat ouder worden (>8j) 
 • Allergieën hebben 
 • Voedselintoleranties hebben 
 • Gezondheidsproblemen hebben 
 • Kampen met overgewicht 
 • Gedragsproblemen hebben** 
 • ... 

*Wat is slechte ontlasting?
De ontlasting van de hond/kat is worstvormig. Bij voorkeur is deze een beetje zacht en zakt hij wat in elkaar wanneer hij de grond raakt, hij blijft echter wel worstvormig. Honden/katten die vaak last hebben van te zachte ontlasting (tot diarree) of te vaste ontlasting (tot constipatie), moeten hun voedingspatroon herzien. Wanneer het eens een keer voorkomt dat de ontlasting wat aan de zachtere of hardere kant is, dan is dat uiteraard geen wederkerend gezondheidsprobleem. Is het echter iets wat regelmatig voorkomt, dan is je hond/kat gebaat bij een verandering van voeding waarbij goed moet worden gelet op de ingrediënten om het probleem te verhelpen.

Wat vooraf?
Vooraf wordt een vragenlijst afgenomen met specificaties over de voedingshistorie van de hond en zijn medische achtergrond. Dit kan in nauw overleg met de dierenarts gebeuren..
** Indien het gaat over een gedragsprobleem, dan verwijs ik graag door naar de gedragsbegeleiding.

Wat doen we tijdens de consultatie?
Ik bekijk de hond en check zijn algemene conditie. Ik overloop samen met jou de vragenlijst. Ik geef je dan enkele voorstellen van voeding met de verschillende voor- en nadelen, zodat je een geïnformeerde keuze kan maken achteraf. Dit is volledig onafhankelijk en ik zal geen bepaalde merken voortrekken.
Het klopt inderdaad: in voedingssupplementen ben ik partner van het Britse A-OK9. Ik heb bij hen les gevolgd en sta achter hun filosofie. Dat belet me echter zeker niet om steeds het beste supplement voor jouw hond op dat moment te kiezen, dat kunnen dus ook andere merken zijn!

Wat krijg je?
Volledig onafhankelijk, professioneel voedingsadvies dat je hond ten goede zal komen. Indien gewenst of indien je bent doorverwezen door je dierenarts, zal de dierenarts ook een rapport krijgen van onze consultatie zodat hij/zij ook geïnformeerd is over de bevindingen.

Waarom ben ik de aangewezen persoon om jou hiermee te helpen?
Ik heb zelf mijn hele leven honden. Honden die het goed deden op de brokken die ze kregen en het occassionele tafelrestje. Tot Brooklyn in mijn leven kwam. Ze werd als pup geopereerd aan een darminvaginatie en verloor 25 cm van haar darmen. Ze herstelde volledig van de operatie, maar kreeg om de ca. 3 weken ofwel een aantal dagen hevige, waterige diarree ofwel gaf ze alles over wat ze binnenspeelde... Haar darmen zijn ontzettend gevoelig en met uitbreiding haar hele spijsverteringsstelsel. Ze is in de eerste 6 maanden dat ze bij ons was, minstens 4 keer van voeding veranderd, maar er veranderde niks. Ik nam het heft zelf in handen en ging op zoek naar cursussen over nutritionele voeding voor honden.
Daaruit leerde ik hoe ik haar beter kon bijstaan door supplementen, verantwoorde tafelrestjes (ja, echt waar!) en een betere balans in haar voeding.
Mijn eigen ervaring is dus de sleutel tot deze dienst, intussen heb ik ook een heel aantal andere honden geholpen met een aangepast voedingspatroon!

Praktisch
Consultatie in de praktijk te Molenbeersel of bij jou thuis.

Prijs: €65

De prijzen zijn inclusief BTW 21%, maar exclusief verplaatsingskosten. Verplaatsingskosten zijn €0,50/km heen en weer vanuit Molenbeersel (Kinrooi), de eerste 15km zijn gratis.  

Snel naar de Algemene Voorwaarden


Webshop gemaakt met EasyWebshop