Hondengedragscoaching


Sommige problemen kan je als baasje niet alleen oplossen. Je hebt dan de hulp en begeleiding nodig van een hondenprofessional. Heb je een hond die uitvalt naar andere honden? Agressie vertoont naar mensen? Angstig is voor geluiden, de omgeving, mensen of andere dieren? Plast je hond binnen? Of kan hij/zij moeilijk alleen zijn? Of...? 

Voor elk probleem is er een oplossing! Samen gaan we aan de slag om het gedrag van jouw hond te verbeteren door middel van doorgedreven gedragsbegeleiding. 

Mijn gedragsbegeleiding zit in een lespakket: TRUE COMPANION. Dat vind ik belangrijk, omdat gedrag niet op 1-2-3 veranderd is, dat vraagt wat tijd. 

True Companion: True: ware, echte, eerlijke & Companion: vriend, compagnon, partner-in-crime. 
In gedragsbegeleiding vind ik het erg belangrijk dat je terug naar je hond toegroeit, hem terug leert te vertrouwen en hem vertrouwen in jou leert hebben zodat jullie opnieuw een (h)echt team vormen.

Hieronder vind je een korte samenvatting van wat we doen, onder de samenvatting vind je een ruimere uitleg met veel meer informatie. Lees zeker even verder! 

tcp

Wat?
Begeleiding voor de verbetering van probleemgedrag

Voor wie?
Baasjes met honden die:
 • Agressie vertonen naar mens of dier 
 • Angst vertonen voor (nieuwe) omgeving, geluiden, mensen, andere dieren 
 • Niet alleen kunnen zijn 
 • Binnen plassen/ontlasten 
 • Overmatig blaffen 
 • Hardnekkig trekken aan de leiband 
 • ... 
Wat de oorzaak ook is (medisch, genetisch, trauma, aangeleerd), we bekijken het grondig, eventueel in samenspraak met de dierenarts en we werken er samen aan!  

Wat vooraf?
 • Vooraf vraag ik de vragenlijst over het gedrag van je hond in te vullen. Op basis daarvan zal ik een uitgebreide anamnese maken over de problematiek die speelt bij de hond. Hiervoor neem ik ruim de tijd om alles in kaart te brengen, zodat ik tijdens de eerste les al een goed beeld heb om de observatie te kunnen doen. Het is belangrijk dat je dat formulier waarheidsgetrouw invult. Er wordt niet over geoordeeld en al zeker niet veroordeeld. Met dit ingevulde formulier ga ik, nog voor ik bij jou over de vloer kom, aan de slag om een eerste trainingsschema op te stellen. Mocht er een probleem zijn waar ik zelf minder ervaring mee heb, dan zal ik je doorverwijzen naar een trainer met meer expertise op dat gebied.
 • In geval van agressie naar mensen, zal de eerste les heel gestructureerd moeten verlopen met het nodige management van de hond in kwestie. Daarvoor zullen vooraf goede afspraken worden gemaakt.  

Hoeveel lessen?
Totaal van 6u in 5 lessen: de eerste les van ca. 2u omdat we dan uitgebreid de tijd nemen voor de observatie en om de vragenlijst, verwachtingen en prognose te bespreken. De andere 4 lessen duren telkens ca. 1 uur.

Wat doen we tijdens de lessen?
 • Eerste les (ca. 2u): observatie, bespreking vragenlijst, verwachtingen, behandelplan en prognose.  
 • Overige lessen (ca. 1u) : trainen op specifieke vaardigheden om het probleemgedrag aan te pakken.  

Wat krijg je?
 • Uitgeschreven behandelplan (inclusief voedingsadvies of holistische therapie indien passend voor de situatie)
 • Uitgeschreven stappenplannen van de oefeningen die we bespreken 
 • Contact met je dierenarts en uitwisseling van rapporten 
 • Videoles Hondentaal (twv €14,95)
 • E-books Rust!, Weg met de voerbak, Pittige Puber en Fitness voor honden (twv €20,80)
 • K9 Campus verzamelmap om alle uitgeschreven documenten netjes bij elkaar te bewaren.  
 • Onbeperkte begeleiding via mail, whatsapp en telefoon tijdens het traject en tot 1 maand na de laatste les
 • Goodie Bag  (twv €15)
Waarom ben ik de aangewezen persoon om jou hiermee te helpen?
Ik heb zelf met Boden gedragstherapie gevolgd, met wisselend succes. Ik werd op de hondenschool uitgelachen en de stempel opgedrukt ‘moeilijke hond’. Ik had het idee dat ik Boden niet begreep en dat men mij daar niet mee kon helpen. Ik ben dan zelf gaan studeren, omdat ik hem wilde begrijpen en ondersteunen. Dat was nodig!
Ik begrijp dus heel goed hoe moeilijk het is om hulp te vragen en een oplossing op maat te krijgen. Mijn eigen ervaring met hoe het niet moet en hoe ik graag zou worden geholpen, draag ik altijd met me mee.
Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en kan dus vanuit verschillende invalshoeken interpreteren en handelen. Dat is een extra troef, omdat iedere instructeur nu eenmaal een eigen stijl en voorkeur heeft.
Ik heb speciale opleidingen gevolgd: Family Paws Parent Education (hond-kind), Aggression in Dogs (agressie bij honden), Separation Anxiety Dog (verlatingsangst), Kyno Coach Academie (algemene behandeling agressie & angst) en nog een heel aantal andere, kortere opleidingen.

Praktisch:
 • De lessen vinden bij voorkeur plaats bij jou thuis of op een andere locatie mocht de training dat vereisen/toelaten.  
 • De eerste les vindt sowieso bij jou thuis plaats. Thuis krijg ik het duidelijkste beeld van de problematiek van de hond. Dat is voor de observatie het belangrijkst. Eventueel kan besproken worden of lessen 2 tot 5 op onze locatie kunnen plaatsvinden. Dat scheelt verplaatsingskosten. 
 • Het hele gezin is aanwezig tijdens de eerste les. Het is belangrijk dat iedereen samen de inspanning levert om de gedragsbegeleiding te doen slagen. Het is niet zo dat iedereen telkens iedere dag met de hond moet trainen, we zorgen ervoor dat voor ieder op maat een taak wordt bedacht om de band met de hond te versterken.  

Prijs: €397

Eventuele vervolgbegeleiding*: €60/uur
*Er wordt alles aan gedaan om de gedragsverandering binnen de voorziene lessen zoveel mogelijk te bekomen, toch kan het echter nodig zijn om nog een extra les in te plannen. Dat kan omwille van verschillende redenen zijn (plots herval, andere gezinscontext, verhuis,...) waarbij het voor mij nodig is om de hond in zijn omgeving te observeren en de training bij te sturen. Het tarief van deze vervolgbegeleiding is geldig tot 6 maanden na afronding van het pakket. 

De prijzen zijn inclusief BTW 21%, maar exclusief verplaatsingskosten. Verplaatsingskosten zijn €0,50/km heen en weer vanuit Molenbeersel (Kinrooi), de eerste 15km zijn gratis. 

Een losse consultatie is mogelijk, maar niet aan te raden. Met het lespakket wordt voorzien in voldoende opvolging om het probleem zo grondig mogelijk aan te kunnen pakken. Een losse consultatie komt op €95/uur. 


boden-brooklyn-8

Snel naar de Algemene Voorwaarden
Lees onze Google-reviews hier!

slogan-geel-blauw
Webshop gemaakt met EasyWebshop