Hondengedragscoaching

Sommige problemen kan je als baasje niet alleen oplossen. Je hebt dan de hulp en begeleiding nodig van een hondenprofessional. Heb je een hond die uitvalt naar andere honden? Agressie vertoont naar mensen? Angstig is voor geluiden, de omgeving, mensen of andere dieren? Plast je hond binnen? Of kan hij/zij moeilijk alleen zijn? Of...? 

Voor elk probleem is er een oplossing! Samen gaan we aan de slag om het gedrag van jouw hond te verbeteren door middel van doorgedreven gedragsbegeleiding. 

Mijn gedragsbegeleiding zit in een lespakket: TRUE COMPANION. Dat vind ik belangrijk, omdat gedrag niet op 1-2-3 veranderd is, dat vraagt tijd. We hebben samen twee contactmomenten, maar ook daarnaast ben ik er voor jullie, want je krijgt het hondenleven lang onbeperkt advies via Whatsapp, telefoon en mail! Tijdens de twee contactmomenten zorg ik dat je weet wat je moet doen en welke trainingsoefeningen, positionering, lijnvoering,... je helpt in moeilijke situaties en hoe je traint voor de situatie in plaats van erin. In een situatie is het vaak moeilijk omdat de stress te hoog is, dan moet er ook een vorm van management zijn als je training nog niet ver genoeg staat om de situatie gewoon aan te kunnen. 

True Companion: True: ware, echte, eerlijke & Companion: vriend, compagnon, partner-in-crime. 
In gedragsbegeleiding vind ik het erg belangrijk dat je terug naar je hond toegroeit, hem terug leert te vertrouwen en hem vertrouwen in jou leert hebben zodat jullie opnieuw een (h)echt team vormen.

Hieronder vind je een korte samenvatting van wat we doen, onder de samenvatting vind je een ruimere uitleg met veel meer informatie. Lees zeker even verder! Je kan via deze link je telefonisch kennismakingsgesprek aanvragen.Wat?
Begeleiding voor de verbetering van probleemgedrag

Voor wie?
Baasjes met honden die:
 • Agressie vertonen naar mens of dier 
 • Angst vertonen voor (nieuwe) omgeving, geluiden, mensen, andere dieren 
 • Niet alleen kunnen zijn 
 • Binnen plassen/ontlasten 
 • Overmatig blaffen 
 • Hardnekkig trekken aan de leiband 
 • Willen voorbereiden op leven met baby
 • Niet overweg kan met de kid(s)
 • ... 
Wat de oorzaak ook is (medisch, genetisch, trauma, aangeleerd,...), we bekijken het grondig, eventueel in samenspraak met de dierenarts, en we werken er samen aan!  

Wat vooraf?
 • Vooraf vraag ik de vragenlijst over het gedrag van je hond in te vullen. Op basis daarvan zal ik een uitgebreide anamnese maken over de problematiek die speelt bij de hond. Hiervoor neem ik ruim de tijd om alles in kaart te brengen. Het is belangrijk dat je dat formulier waarheidsgetrouw invult. Er wordt niet over geoordeeld en al zeker niet veroordeeld. Mocht er een probleem zijn waar ik zelf minder ervaring mee heb, dan zal ik je doorverwijzen naar een trainer met meer expertise op dat gebied. Je kan de vragenlijst alvast invullen, voeg dan wel even woef@k9campus.be toe aan je contacten, zodat ik makkelijk contact met je kan opnemen en niet in de spam terecht kom. ;)
 • We zullen vooraf ook even telefonisch overleggen. Je kan hier je telefonisch kennismakingsgesprek inplannen.
 • In geval van agressie naar mensen, zal het consult heel gestructureerd moeten verlopen met het nodige management van de hond in kwestie. Daarvoor zullen vooraf goede afspraken worden gemaakt.  

Hoeveel lessen?
Twee lessen. Tweede consult volgt ongeveer twee à drie weken na het eerste consult.
Het hondenleven lang opvolging via gekozen medium. 

Wat doen we tijdens de lessen?
 • Eerste consult (ca. 2 à 2,5u): de 5 gouden regels, de specifieke oefeningen voor jouw hond en alle extra vragen en info die je maar kan bedenken worden tijdens het eerste consult behandeld. 
 • Tweede consult (ca. 1 à 1,5u): Extra oefeningen/vaardigheden die nog nodig zijn om zelf met de hond verder te trainen.  We kunnen dan ook met Boden, mijn eigen hond, werken op locatie vlak bij mij thuis als dat wenselijk is.

Wat krijg je?
 • Uitgeschreven behandelplan na vragenlijst en telefonisch gesprek over je hond
 • Uitgeschreven stappenplannen van de oefeningen die we bespreken 
 • Uitgeschreven voedingsadvies
 • Holistische benadering van de situatie dwz mocht het nodig zijn te ondersteunen met natuurlijke middelen, zal ik die ook voorstellen
 • Onbeperkte begeleiding via mail, whatsapp en telefoon voor de rest van de hond z'n leven
 • Contact met je dierenarts en uitwisseling van rapporten (indien nodig/gewenst)
 • Videoles Hondentaal (twv €14,95)
 • E-books Rust!, Weg met de voerbak, Pittige Puber, Fitness voor honden, Verlatingsgedrag (twv €34,55)
 • K9 Campus verzamelmap om alle uitgeschreven documenten netjes bij elkaar te bewaren.  
 • Goodie Bag  (twv €15)
Harnas (zwartlegergroentaupe) en politieleiband met handvat aan voordeeltarief te verkrijgen als je met dit lespakket aan de slag gaat: je krijgt namelijk 10% korting op de aankoop, omdat ik weet dat je met deze set supergoed aan de slag kan! 

Waarom ben ik de aangewezen persoon om jou hiermee te helpen?
Ik heb zelf met Boden gedragstherapie gevolgd, met wisselend succes. Ik werd op de hondenschool uitgelachen en de stempel opgedrukt ‘moeilijke hond’. Ik had het idee dat ik Boden niet begreep en dat men mij daar niet mee kon helpen. Ik ben dan zelf gaan studeren, omdat ik hem wilde begrijpen en ondersteunen. Dat was nodig!
Ik begrijp dus heel goed hoe moeilijk het is om hulp te vragen en een oplossing op maat te krijgen. Mijn eigen ervaring met hoe het niet moet en hoe ik graag zou worden geholpen, draag ik altijd met me mee.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en kan dus vanuit verschillende invalshoeken interpreteren en handelen. Dat is een extra troef, omdat iedere instructeur nu eenmaal een eigen stijl en voorkeur heeft.
Ik heb speciale opleidingen gevolgd: Family Paws Parent Education (hond-kind), Aggression in Dogs (agressie bij honden), Separation Anxiety Dog (verlatingsangst), Kyno Coach Academie (algemene behandeling agressie & angst) en nog een heel aantal andere, kortere opleidingen. Ik ben Diergezondheidsadviseur (SORAG) waardoor ik je hond holistisch kan ondersteunen.

Tijdens het consult zal ik je vertellen hoe we de hond z’n koppie voor ons winnen en niet alleen maar z’n lijfje (een beetje cryptisch, maar het wordt wel duidelijk!). Het is belangrijk dat we de hondenpsychologie bekijken en dus het waarom achter het gedrag benoemen. Daarnaast zal ik jullie tonen hoe we de hond leren om jouw als liefdevolle leider te zien, vertrouwen en respecteren. We gaan enkel met positieve methodes aan de slag. We gebruiken geen onderdrukkingsmiddelen of -technieken. We bouwen aan de connectie tussen jou en je hond op basis van wederzijds vertrouwen, respect en liefde. We bouwen een 'huisje' met een stevige basis en van daaruit begint de training. Zonder basis heeft training weinig zin. Ik zal je ook vertellen wat honden op energetisch vlak aanvoelen en hoe we dat in ons voordeel kunnen gebruiken. Consequent zijn is de derde pijler waarop je succeshuis wordt gebouwd.
Tijdens onze sessies worden al jullie vragen beantwoord. Vraag maar raak en wat je vergeet te vragen, kan achteraf ook altijd nog worden gevraagd.
Bij honden met probleemgedrag naar vreemde mensen zullen veiligheidsmaatregelen worden afgesproken voor mijn bezoek.

Waarom ook voedingsadvies?
Je bent wat je eet. 
Dat geldt ook voor onze hond. Het is onderdeel van mijn holistische benadering. Er bestaan in principe geen slechte hondenvoedingen meer, daarvoor worden ze te fel gecontroleerd. Er bestaat echter wel slechte voeding voor jouw hond. Het is niet zo omdat de fokker het heeft meegegeven dat het het beste voer is voor je hond. Je mag (en moet) veranderen als dat nodig is. Duur voer is ook zeker niet altijd gelijk aan goed voer. 
Brein en buik (Brain-Gut-axis) hangen ongelooflijk samen. Als het niet goed zit in de darmen, dan zit het vaak ook niet goed in het hoofd. 
Een voedingsadvies kan ook zijn dat we tijdelijk een supplement bijgeven bij het huidige voer om tekorten aan te vullen (dat zie ik aan gedrag, vacht, ogen en oren). Het kan ook zijn dat het qua voer helemaal goed zit, maar dat er andere manieren van belonen moeten worden gezocht. Een hond dat bijvoorbeeld intolerant is voor kip, zal nooit iets mogen krijgen wat als ingrediënten 'vlees en dierlijke bijproducten' heeft, want daar zit ongetwijfeld kip in. Dat soort dingen neem ik ook mee in mijn advies.

Praktisch:
 • De consulten vinden bij voorkeur plaats bij jou thuis of op een andere locatie mocht de training dat vereisen/toelaten.  
 • Het eerste consult vindt sowieso bij jou thuis plaats. Thuis krijg ik het duidelijkste beeld van de problematiek van de hond. Dat is voor de observatie het belangrijkst. 
 • Het hele gezin is liefst aanwezig tijdens het eerste consult, maar als het niet kan, is het ook zeker geen probleem. Het is belangrijk dat iedereen samen de inspanning levert om de gedragsbegeleiding te doen slagen. Het is niet zo dat iedereen telkens iedere dag met de hond moet trainen, we zorgen ervoor dat voor ieder op maat een taak wordt bedacht om de band met de hond te versterken.  
 • Je krijgt van mij de tools en handvatten om met je hond aan de slag te gaan. De contactmomenten met mij zijn beperkt in de tijd, maar het is belangrijk dat je zelf de tijd neemt om met je hond te trainen. 
 • Bij honden met probleemgedrag naar vreemde mensen zullen veiligheidsmaatregelen worden afgesproken voor mijn bezoek.

Prijs: €297

Wat nadien?
Nadien kan je eventueel deelnemen aan de Groepsles Growl Class. Zeker een aanrader om verder te werken aan hond-hond skills en hond-mens skills. 
Sowieso blijf ik nadien bereikbaar voor al je vragen en zorgen. 

De prijzen zijn inclusief BTW 21%, maar exclusief verplaatsingskosten. Verplaatsingskosten zijn €0,50/km heen en weer vanuit Molenbeersel (Kinrooi), de eerste 15km zijn gratis. Ik laat je de verplaatsingskosten weten voor ons eerste consult.

Vervolgconsulten ter plaatse of op locatie kunnen na het lespakket op vraag, maar zijn doorgaans niet echt nodig na de eerste twee initiële consulten. Het kan uiteraard wel altijd als je je daar prettiger bij voelt. Een vervolgconsult wordt berekend aan €65/uur (excl verplaatsingskosten). 

Een niet-nagekomen afspraak zal worden berekend als consult van 3u aan €75/u + de verplaatsingskosten (wanneer ik dus bij jou ben, maar er is niemand thuis).
Een afspraak kan niet meer worden geannuleerd binnen 24u voor de afgesproken tijd, tenzij mits doktersbriefje voor hond of gezinslid. Laattijdige annulering wordt berekend aan consult van 2u (€75/u).

boden-brooklyn-8

Snel naar de Algemene Voorwaarden
Lees onze Google-reviews hier!


Webshop gemaakt met EasyWebshop