Hondengedragscoaching



Je bent op de pagina van hondengedragsbegeleiding beland. Dat wil waarschijnlijk zeggen dat jij en je hond ergens mee worstelen. Dat vind ik echt oprecht jammer om te horen…  

Je hond en jij (je gezin) horen een fantastisch team te zijn en dat zit er nu even niet in. Dat is echt erg vervelend.
Ik wil je graag helpen om de vriendschapsband met je hond te herstellen en te verbeteren.
Of je nu een hond hebt die naar andere honden uitvalt (hond-hond agressie), agressief is naar mensen (hond-mens agressie), niet alleen thuis kan blijven, onzindelijk is of angstig voor mensen, dieren, geluiden, de omgeving,… is. We gaan samen aan de slag om het gedrag te verbeteren en jullie connectie te herstellen.

Ik werk voor hondengedragstherapie met een startles van ongeveer 2,5 à 3u. Tijdens deze les gaan we aan de slag met het persoonlijke transformatieplan dat ik op voorhand heb samengesteld op basis van de ingevulde vragenlijst die ik van je heb ontvangen. We bespreken eerst wat er precies speelt bij de hond, wat het betekent voor jouw hond en voor jou en hoe we dat gaan aanpakken. Dat duurt zo’n 1,5 à 2u. Daarna gaan we aan de slag met de belangrijkste oefeningen. Dat duurt ongeveer een uur. Tijdens de les krijg je van mij de handvatten en duidelijke uitleg van de oefeningen, zodat je hier zelf mee verder kan. Dat is belangrijk, want mijn tijd samen met jou en je hond is maar beperkt.

Ik zorg dus dat je weet wat je moet doen en welke trainingsoefeningen, positionering, lijnvoering,... je helpt in moeilijke situaties en hoe je traint voor de situatie in plaats van erin. In een situatie is het vaak moeilijk omdat de stress te hoog is, dan moet er ook een vorm van management zijn als je training nog niet ver genoeg staat om de situatie gewoon aan te kunnen. Ook daar geef ik je aanwijzingen voor.
Je krijgt achteraf ook de stappenplannen en filmpjes van de oefeningen toegestuurd via e-mail.

Na het eerste consult kan je opteren om nog verder lessen te volgen (wat ik wel zeker zou aanraden). Er wordt gewerkt met een klantenkaartsysteem waarbij je het 10de lesuur gratis krijgt (zie onderaan).
In gedragsbegeleiding vind ik het erg belangrijk dat je terug naar je hond toegroeit, hem terug leert te vertrouwen en hem vertrouwen in jou leert hebben zodat jullie opnieuw een (h)echt team vormen.

Even samengevat
Wat is het?
Begeleiding voor de verbetering van probleemgedrag bij honden

Voor wie?
Baasjes met hond dat:
 • Agressie vertoont naar mens en/of dier  
 • Angst vertoont voor (nieuwe) omgeving, geluiden, mensen, andere dieren  
 • Niet alleen kan zijn  
 • Binnen plast/ontlast 
 • Overmatig blaft 
 • Hardnekkig trekt aan de leiband  
 • Moet worden voorbereid op de komst van een baby 
 • Niet overweg kan met de kid(s) 
 • ...  
Wat de oorzaak ook is (medisch, genetisch, trauma, aangeleerd,...), we bekijken het grondig, eventueel in samenspraak met de dierenarts, en we werken er samen aan!

Wat vooraf?
Ik zal je altijd vragen mijn vragenlijst in te vullen, zodat ik al zeker goed aan de slag kan met de voorbereiding. (Mocht je op je ingevulde vragenlijst geen antwoord van mij krijgen binnen 24u, stuur dan even een berichtje zodat ik kan kijken of de vragenlijst goed is aangekomen. Ik streef ernaar om binnen 24u van me te laten horen.)

Hoeveel lessen?
Eerst een startles van 2,5 à 3u, daarna kies je zelf hoeveel lessen je verder wilt nemen. Ik zal aan het eind van iedere consultatie vragen of je graag een volgende afspraak maakt. 
Vervolglessen duren telkens ongeveer 1u. 
Er wordt gewerkt met een klantenkaart van 10 lesuren, het 10de lesuur krijg je gratis (excl. verplaatsingskosten).

Wat doen we tijdens de lessen?
Tijdens het eerste consult zal ik je vertellen hoe we de hond z’n koppie voor ons winnen en niet alleen maar z’n lijfje (een beetje cryptisch, maar het wordt wel duidelijk!). Het is belangrijk dat we de hondenpsychologie bekijken en dus het waarom achter het gedrag benoemen. Daarnaast zal ik jullie tonen hoe we de hond leren om jou als liefdevolle leider te zien, vertrouwen en respecteren. We gaan enkel met positieve methodes aan de slag. We gebruiken geen onderdrukkingsmiddelen of -technieken. We bouwen aan de connectie tussen jou en je hond op basis van wederzijds vertrouwen, respect en liefde. We bouwen een 'huisje' met een stevige basis en van daaruit begint de training. Zonder basis heeft training weinig zin. Ik zal je ook vertellen wat honden op energetisch vlak aanvoelen en hoe we dat in ons voordeel kunnen gebruiken. Consequent zijn is de derde pijler waarop je succeshuis wordt gebouwd.
Tijdens onze sessies worden al jullie vragen beantwoord. Vraag maar raak en wat je vergeet te vragen, kan achteraf ook altijd nog worden gevraagd.

Bij honden met probleemgedrag naar vreemde mensen zullen veiligheidsmaatregelen worden afgesproken voor mijn bezoek.
Tijdens vervolgconsulten worden extra oefeningen/vaardigheden die nog nodig/handig kunnen zijn om zelf met de hond verder te trainen, gegeven. We kunnen dan ook met Boden, mijn eigen hond, werken op locatie vlak bij mij thuis als dat wenselijk is en wanneer je je daar klaar voor voelt. (edit mei 2024: tijdelijk niet mogelijk wegens diagnose pijnlijke auto-immuunziekte bij Boden, mogelijk in de toekomst wel terug mogelijk)

Wat krijg je?
 • Uitgeschreven behandelplan 
 • Uitgeschreven stappenplannen (en filmpjes) van de oefeningen  
 • Holistische benadering van de situatie dwz mocht het nodig zijn te ondersteunen met natuurlijke middelen of voeding, zal ik die ook voorstellen 
 • Onbeperkte begeleiding via mail, whatsapp en telefoon voor de rest van de hond z'n leven 
 • Contact met je dierenarts en uitwisseling van rapporten (indien nodig/gewenst) 
 • Goodie Bag
 • Korting op de aankoop van Harnas (zwart, legergroen, taupe) en politieleiband met handvat aan voordeeltarief te verkrijgen als je met dit lespakket aan de slag gaat: je krijgt namelijk 10% korting op de aankoop, omdat ik weet dat je met deze set supergoed aan de slag kan!  

Waarom ben ik de aangewezen persoon om jou hiermee te helpen?
Ik heb zelf met Boden gedragstherapie gevolgd, met wisselend succes. Ik werd op de hondenschool uitgelachen en de stempel opgedrukt ‘moeilijke hond’. Ik had het idee dat ik Boden niet begreep en dat men mij daar niet mee kon helpen. Ik ben dan zelf gaan studeren, omdat ik hem wilde begrijpen en ondersteunen. Dat was nodig!
Ik begrijp dus heel goed hoe moeilijk het is om hulp te vragen en een oplossing op maat te krijgen. Mijn eigen ervaring met hoe het niet moet en hoe ik graag zou worden geholpen, draag ik altijd met me mee.
Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en kan dus vanuit verschillende invalshoeken interpreteren en handelen. Dat is een extra troef, omdat iedere instructeur nu eenmaal een eigen stijl en voorkeur heeft.
Ik heb speciale opleidingen gevolgd: Family Paws Parent Education (hond-kind), Aggression in Dogs (agressie bij honden), Separation Anxiety Dog (verlatingsangst), Kyno Coach Academie (algemene behandeling agressie & angst) en nog een heel aantal andere, kortere opleidingen. Ik ben Diergezondheidsadviseur (SORAG) waardoor ik je hond holistisch kan ondersteunen.

Praktisch:
De consulten vinden bij voorkeur plaats bij jou thuis of op een andere locatie mocht de training dat vereisen/toelaten.
Het eerste consult vindt sowieso bij jou thuis plaats. Thuis krijg ik het duidelijkste beeld van de problematiek van de hond. Dat is voor de observatie het belangrijkst.
Het hele gezin is liefst aanwezig tijdens het eerste consult, maar als het niet kan, is het ook zeker geen probleem. Het is belangrijk dat iedereen samen de inspanning levert om de gedragsbegeleiding te doen slagen. Het is niet zo dat iedereen telkens iedere dag met de hond moet trainen, we zorgen ervoor dat voor ieder op maat een taak wordt bedacht om de band met de hond te versterken.

Je krijgt van mij de tools en handvatten om met je hond aan de slag te gaan. De contactmomenten met mij zijn beperkt in de tijd, maar het is belangrijk dat je zelf de tijd neemt om met je hond te trainen.
Bij honden met probleemgedrag naar vreemde mensen zullen veiligheidsmaatregelen worden afgesproken voor mijn bezoek.

Prijs:
 • Eerste consultatie (2,5 à 3u): €197
 • Vervolgconsultatie (+/- 1u): €65
Je verzamelt per lesuur een stempel op je klantenkaart. Er staan 10 lesuren op de klantenkaart, het 10de lesuur krijg je gratis (excl verplaatsingskosten).


Wat nog meer?
Na de startles kan je eventueel deelnemen aan de Groepsles “Growl Class”. Zeker een aanrader om verder te werken aan hond-hond skills en hond-mens skills.
Sowieso blijf ik nadien bereikbaar voor al je vragen en zorgen. Er kunnen steeds nieuwe afspraken worden gemaakt.


De prijzen zijn inclusief BTW 21%, maar exclusief verplaatsingskosten. Verplaatsingskosten zijn €0,50/km heen en weer vanuit Molenbeersel (Kinrooi), de eerste 15km zijn gratis. 
Alle lessen zijn op voorhand te betalen via de toegestuurde betaallink of overschrijving. Dit om no-shows te voorkomen.



boden-brooklyn-8

Snel naar de Algemene Voorwaarden
Lees onze Google-reviews hier!


Webshop gemaakt met EasyWebshop