Pet Health Coach Hond & Kat

In holistische therapie wordt gekeken naar het individu als geheel en niet alleen naar de symptomen die het vertoont. We proberen dus zoveel mogelijk ook de levensomgeving, stressfactoren en voeding in acht te nemen bij het opstarten van een holistische therapie. 
Ik wil hierbij wel duidelijk stellen dat ik geen dierenarts ben en dus ook geen diagnose kan of mag stellen! Bij (ernstige) gezondheidsproblemen moet eerst een dierenarts worden geraadpleegd die dan eventueel naar een holistische therapeut doorverwijst of aanvullende/ondersteunende hulp vraagt. Een doorverwijzing of een verslag met diagnose helpen mij om de juiste therapie op te starten. 
Je bent natuurlijk altijd vrij om contact met mij op te nemen mocht je de ondersteuning van alternatieve therapie willen voor je hond of kat.
Heeft je kat of hond last van overgewicht? Ook daar kan ik je bij helpen met gerichte info, tips en trainingsoefeningen.

Holistische therapie is een combinatie van alternatieve therapieën. 


Wat?
Alternatieve therapie voor honden en katten waarbij gekeken wordt naar de hond als geheel. Het is belangrijk niet altijd enkel symptomatisch te behandelen, maar ook te kijken naar ‘the bigger picture’. Bij mensen wordt vaak ook naar de levensstijl gekeken en bij honden en katten doen we net hetzelfde. Sommige levensstijlen moeten lichtjes worden bijgestuurd om een positief resultaat te bekomen ten aanzien van sommige klachten. Hierbij kijk ik ook naar gedrag en voeding, want niets is iets zonder het andere.
Optimale gezondheid kan pas worden gehaald wanneer deze factoren in acht worden genomen:
 • fysieke gezondheid: de mate van fitheid van de hond/kat, pijntjes en kwaaltjes die fysiek parten spelen, stress en de invloed op fysieke gezondheid 
 • mentale gezondheid: mentaal sterk genoeg zijn om tegenslagen te verwerken, stress en de invloed op de mentale gezondheid 
 • emotionele gezondheid: angsten en fobieën 
 • sociale vaardigheden: sociaal contact met mens en dier 

Wat valt onder holistische therapie?
 • Kruidengeneeskunde: wilde honden en wolven genezen zichzelf met wat ze in de natuur tegenkomen aan kruiden en bloemen 
 • Bach bloesems: de bekendste bloesemremedies die wereldwijd worden gebruikt 
 • Emoconie: energetisch correctieve methode met behulp van planten om negatieve emoties te behandelen 
 • Mineralentherapie: balans herstellen door middel van celzouten 
 • Aromatherapie: een specifieke geur van essentiële olieën helpt specifieke ongemakken op te lossen 
 • Homeopathie: behandelen met het gelijke (dit mag in België enkel en alleen door homeopathische dierenartsen worden voorgeschreven!)
 • Voeding: nutritionele gezondheid en balans zijn erg belangrijk voor ieder levend organisme 

Wat vooraf?
 • Vooraf wordt een vragenlijst afgenomen met specificaties over het probleem dat zich stelt. 
 • Bij gezondheidsproblemen: eerst consult bij de dierenarts! Ik ben zelf geen dierenarts en werk steeds in samenwerking met de dierenarts die het gezondheidsprobleem diagnosteert. Dit is belangrijk om je hond optimaal te kunnen helpen/ondersteunen.  

Voor wie?
Baasjes die hun hond/kat op een alternatieve wijze willen ondersteunen in geval van:
 • Gedragsproblemen 
 • Angst (chronisch) 
 • Stress (chronisch) 
 • Gezondheidsproblemen (enkel na raadpleging/liefst op doorverwijzing dierenarts!) 
 • ... 

Wat doen we tijdens de consultatie?
 • Bespreking van de vragenlijst 
 • Bespreking opties op maat van de hond/kat en baasje 
 • Eventuele doorverwijzing naar andere professionals voor complementaire therapie 

Wat krijg je?
 • Uitgeschreven professioneel en holistisch advies na de consultatie zodat ik kan bekijken wat het meest gepaste middel is
 • Opvolging
Waarom ben ik de aangewezen persoon om je hiermee te helpen?  
Ik ken persoonlijk de kracht van holistische therapie. Ik heb jarenlang zware medicatie genomen voor neuropathische pijn in m’n gezicht die geen aanwijsbare (lees: zichtbaar op X-rays, CT-scans, ed) oorzaak had. Op een gegeven moment werd ik met opioïden en spierontspanners ‘lamgelegd’, dat hielp natuurlijk voor de pijn, het feit dat ik niet meer mezelf was en erg duistere gedachten kreeg, hoorde er maar gewoon bij. Bij de pijnkliniek zeiden ze botweg dat er niets meer aan te doen was, opereren zou pas écht een oplossing zijn na mijn 60ste verjaardag, want dan was het ‘niet meer zo erg mocht er toch iets misgaan’ (lees: de pijn nog heviger zijn of geen gevoel of mimiek meer in m’n gezicht hebben). Ik was toen 28 jaar en ‘afgeschreven’. Daar hield het voor mij op! Ik ging verder en zocht naar psychologische hulp die me heel snel geleid heeft tot een geweldige homeopathe en een kundig chiropractor. Stelselmatig werd ik met de hulp van de chiropraxie, homeopathie, mineralentherapie en een suikerarmer voedingspatroon weer terug meer en meer mezelf en kon ik de zware medicatie meer en meer achterwege laten en op een gegeven ogenblik zelf compleet mee stoppen.
Let wel: ik geloof dat natuurlijke geneeswijzen en de westerse geneeskunde elkaar kunnen aanvullen en elkaar niet hoeven te vervangen. In mijn geval is het zo dat ik mijn pijn perfect onder controle kan houden doordat ik weet wat ik kan en moet doen wanneer plots pijn uitbreekt of ik iets voel opkomen.
Voor Brooklyn (darminvaginatie en verkort spijsverteringsstelsel) is dat ook zo: ik weet wat ik moet doen om haar te ondersteunen wanneer het nodig is en dat is niet met moeilijke of zware medicatie, maar met kruiden en klei.
Voor Shaggy net hetzelfde (nierstenen, blaasgruis en beginnende dementie): ik weet wat ik moet doen om hem op een moment dat het minder goed gaat met hem en wat hem meteen helpt: kruidendrank en magnesium.
Dat is voor jou als baasje van een dier met een probleem vast ook al een hele geruststelling: weten dat je meteen al iets kan doen om te helpen.

Praktisch
Consultatie in de praktijk te Molenbeersel (Kinrooi) of bij jou thuis

Prijs: €65/uur

De prijzen zijn inclusief BTW 21%, maar exclusief verplaatsingskosten. Verplaatsingskosten zijn €0,50/km heen en weer vanuit Molenbeersel (Kinrooi), de eerste 15km zijn gratis.  

Snel naar de Algemene Voorwaarden


Webshop gemaakt met EasyWebshop