Rouwbegeleiding bij overlijden van huisdier

Fijn dat je op deze pagina bent terechtgekomen. De reden erachter is dat waarschijnlijk niet...
Mijn welgemeende troost bij het overlijden van je huisdier. 
Je zoekt hulp om het overlijden van je huisdier een plaats te geven, te verwerken. Dat is niet gemakkelijk. Er heerst nog steeds zo'n groot, onterecht, taboe op verdriet om een huisdier.

Het leven van onze huisdieren is helaas vaak veel korter als dat van onszelf. We moeten ze, hopelijk na lange tijd bij ons, laten gaan. Het is normaal om daarvan ondersteboven te zijn. En toch krijg je (meestal) geen rouwverlof om de dood van je beste vriend een plaats te kunnen geven. Het zorgt er vaak voor dat we dat trauma niet genoeg kunnen verwerken en dus heel lang met ons meedragen. Dat kan uiteraard tot nog andere klachten leiden.
Tijdens een consult gaan we samen aan de slag met wat je voelt, wat je kan doen om je verdriet te verwerken en hoe je je huisdier op jouw manier kan eren.

Waarom kan ik je hierbij helpen? 
Ik heb, helaas, al wat ervaring in het verwerken van het overlijden van huisdieren. Elke keer ben ik weer een stukje van m'n hart kwijt. Elke keer doet het even pijn. Het went niet. Het ene overlijden is misschien makkelijker te plaatsen omdat je een dier lang bij je hebt gehad, maar dan heb je dat dier ook al zo lang bij je gehad dat het gemis niet minder is. Een ander overlijden gebeurt zo plots en onverwacht dat je niet weet waar het vandaan komt en hoe je dat ooit moet plaatsen... 
Is het je ooit al eens opgevallen dat niemand je vraagt hoe het met je gaat? Hoe het écht met je gaat na het overlijden van je huisdier? 
Na een dag is het wel goed geweest en moet er niet meer worden gerouwd, volgens de buitenwereld. Terwijl je dat dier misschien veel beter kende dan een verre oom of groottante waar weken over wordt gesproken...
Ik vind dat het ook vaak zomaar moet stilgezwegen worden. Je bent je huisdier kwijt en je mag er meteen ook niets meer over zeggen. Over de pijn, over het gemis,... Dat hoort zo niet en daarom wil ik jou daarin steunen. 
Ik heb enkele cursussen gevolgd over rouwbegeleiding en verlies van een huisdier. Je kan ze vinden onder de Diploma's en Certificaten.

Prijs:
Consultatie van ongeveer 1,5u: €97


Webshop gemaakt met EasyWebshop