Brooklyn (24 mei 2020)


Brooklyns verhaal is bijzonder. Half februari 2020 vond Tina van Galgos del Sol een pup onder de struiken verscholen. Ze ontfermde zich uiteraard over de pup en nam haar mee naar haar opvangcentrum in Murcia, Spanje. Daar aangekomen bleek het gevonden teefje erg vermagerd en bijzonder letargisch. Ze wilde ook niet eten of drinken. De dierenartsen onderzochten haar en stelden een intussusceptie vast. Da's een stukje van de darm dat in een ander stuk darm is geschoven. De aandoening is naast zeer pijnlijk ook nog eens levensgevaarlijk. 

brooklyn-1
86731258-3045321445487634-8915612027796324352-n

De pup werd Blossom gedoopt en werd aan het infuus gelegd om aan te sterken voor de onvermijdelijke operatie. Die kwam er een dag later dankzij de hulp van vele sponsors! Daar verwijderde de dierenarts een groot stuk van de darmen. Nadat ze geopereerd was, was er instant relief voor Brooklyn (toen nog Blossom), ze at meteen een kleine portie en liet haar vechtlust zien! 


86380703-3044782162208229-1670347798282764288-n


Wij volgden het verhaal van in België en al bij het zien van het eerste filmpje waren we extreem bezorgd om dit zieke popje. 's Nachts kwam dat kleine, hulpeloze wezentje mijn dromen verstoren. Elke dag hoopte ik op de Galgos del Sol Facebook en Instagram pagina's meer info te bekomen. Toen ze geopereerd was en zoveel levenslust liet zien, bespraken we hier de mogelijkheid om haar te adopteren. Een paar dagen later, op 21 februari, kwam het huisbezoek van Brigitte van All4Dogs. We werden goedgekeurd en kregen dus de kans haar te adopteren. Ze zou nog niet meteen kunnen reizen omdat ze eerst moest herstellen van de operatie en dan nog inentingen krijgen. Dat namen we er voor lief bij, natuurlijk. 
brooklyn-3

Helaas brak toen de Covid-19 crisis uit en ging Spanje vrij snel na Italië in complete lockdown. Geen enkel levende ziel kon reizen, dus ja... Wachten en geduld hebben, dan maar. Dat ging gelukkig goed... Al was het wel jammer dat we haar puppyfase gemist hebben.Ze groeide als kool! Van een Nederlandse vrijwilligster van de Galgomutsen bij Galgos del Sol, die 23/3 de laatste vlucht uit Spanje naar NL moest nemen, kregen we nog dit lieve filmpje! En we zagen haar groeien door regelmatige updates van GDS, die zonder de nodige vrijwilligers met maar een paar mensen voor meer dan 200 honden moesten zorgen... Doe het maar! Brooklyn is een prachtige hond geworden! Ze heeft wel wat angstproblemen, zeker naar vreemde mensen, maar voor de rest is ze een schat van een hond. Ze leert heel snel en graag. Ze fitnesst ook graag, dat moest ze om haar achterhand sterker te maken. Toen ze net bij ons kwam, zwabberde ze van links naar rechts. Gepaste training deed haar snel aansterken en beter haar spieren gebruiken. 
Wandelen was in het begin dat ze bij ons was, eigenlijk niet mogelijk. Ze trok als een trein en was enorm bang voor alles. 
Sinds ik met haar met de 5 Gouden Regels bezig ben, is ze ontzettend veranderd. Ze wandelt aangenaam mee en is lang niet zo bang meer. 
Wat ze wel écht eng vindt, zijn honden die naar haar blaffen van achter een hek. Ze is dan ook al drie keer aangevallen door een hond die door het hek wist te ontsnappen. Gelukkig telkens zonder veel erg, maar wel met veel stress.

boden-brooklyn-7Webshop gemaakt met EasyWebshop