Op vakantie met de hond naar KROATIË!

Joepie! Jullie gaan met de hond naar Kroatië! Wat leuk!Hieronder lijsten we de belangrijkste aandachtspuntjes op voor een onbezorgde reis naar Kroatië met je hond.
Een algemene lijst van wat je best voorziet voor een vakantie met je hond vind je hier! Hieronder vind je specifieke dingen voor Kroatië!

Wat moet je bij hebben voor je hond?

  • Volledig ingevuld EU-paspoort met geldige vaccinaties 
  • Bewijs van rabiësvaccinatie: je dierenarts moet de geldigheidsdatum noteren. Deze vaccinatie moet 21 dagen oud zijn voor je de grens over mag. Kijk dus tijdig de geldigheid van de vaccinatie na voor je vertrekt. 
  • Als baasje mag je max. 5 honden invoeren. 
  • Honden jonger dan 3 maanden mogen Kroatië niet in.
  • In Kroatië zijn Pitbulls en kruisingen hiervan verboden. 
  • Dobermann, American StaffordShire Terriër, Bull Terriër, Rottweiler, Dog, Duitse en Belgische herder (dit betekent Lakens, Tervuerense en Mechelse Herder en de Groenendaler), Japanse gevechtshonden, Grote Japanse spits, Mastiff, Sarplaninac en hun kruisingen moeten in de openbare ruimte aangelijnd en gemuilkorfd zijn. 
  • Bordeaux Dog en Napolitaanse Mastiff moeten aangelijnd zijn en muilkorf bij hebben, maar in principe niet aan hebben. 

Voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid van je hond

Ziekte van Lyme, Babesiosis en Ehrlichiosis worden voortgebracht door geïnfecteerde teken.
Hartworm en Leishmania worden voortgebracht door geïnfecteerde vliegende insecten.
Vossenlintworm komt bij de hond voor nadat hij/zij rauw vlees heeft gegeten, bv een muis, konijn,...

In Kroatië komen al deze ziekten in alle gebieden voor. 
In Kroatië zitten ook slangen en adders. Als je hond een beet krijgt, ga je best zo snel mogelijk naar de dierenarts voor een tegengif. 

Je gaat actief aan preventie doen voor deze ziekten, maar overdrijf niet en wees niet te bang. Als je je hond regelmatig behandeld tegen teken- en insectenbeten en je kijkt ‘m dagelijks na, dan hoef je je niet te veel zorgen te maken. Wordt je hond echter ziek op vakantie of als je thuis bent, vermeld dan waar je bent geweest en laat onderzoek uitvoeren voor teken- en insectenbetenziekten.

Regels hond in de auto

In Kroatië mag je hond niet op de voorstoel, maar verder zijn er geen specifieke regels voor honden in de auto in Kroatië. 

Restaurants

In Kroatië is je hond meestal welkom in de restaurants. Vraag het aan de eigenaar of bediening even na, maar meestal wordt er geen probleem van gemaakt.

Openbaar vervoer

Trein
Honden zijn altijd welkom op de trein in Kroatië. Alle honden moeten aangelijnd en gemuilkorfd zijn. Kleine honden (max. 30 cm schoft) mogen gratis reizen. Voor grotere honden koop je een kaartje.

Bus, tram, metro
Er bestaat geen algemene wetgeving voor honden op bus, tram en metro in Kroatië. Sowieso moet een hond op bus, tram of metro steeds aangelijnd en gemuilkorfd zijn. 

Loslopen

In principe vormt een loslopende hond in Kroatië niet echt een probleem. In natuurparken wordt wel gevraagd om grote honden te muilkorven als het er druk is of hij mogelijk andere bezoekers angst kan bezorgen. Je muilkorf bij hebben is dus wel een must.

Stranden

Op de stranden is je hond meestal welkom in Kroatië.

Natuurparken

In de natuurparken in Kroatië is je hond welkom, maar je moet wel steeds een muilkorf bij hebben. 

Zoek hier een dierenarts ter plaatse

Nuttige Kroatische woorden en zinnetjes

Ik spreek zelf geen Kroatisch dus kan ik niet voldoende de vertalingen van Google Translate checken. In het Engels of Duits kan je meestal wel je slag slaan in Kroatië.

K9 Campus wenst je een fantastische vakantie in Kroatië met de hond!

Nog vragen? Aarzel niet contact op te nemen: woef@k9campus.be
Extra info steeds te vinden op DogsIncludedBeoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Webshop gemaakt met EasyWebshop