Over mij » Voedingssupplementen » Dorwest Scullcap & Valerian 500st (voor meer rust)

Dorwest Scullcap & Valerian 500st (voor meer rust)

Dorwest Scullcap & Valerian 500st Dorwest Scullcap & Valerian 500st (voor meer rust)

€ 59,49

Beschikbaar - Voorraad: 1

Natuurlijke kalmering voor hond en kat

Dorwest Scullcap & Valerian tabletjes helpen honden en katten ontspannen, zonder dat het dier slaperig wordt of verdoofd raakt. Honden en katten zijn zodoende meer ontspannen en krijgen een betere concentratie. Dit maakt Dorwest Scullcap & Valerian ideaal voor het gebruik tijdens shows, behendigheid, sportieve activiteiten of tijdens vuurwerk. Dorwest Scullcap & Valerian is een volledig natuurlijk product en blijft gedurende een aantal uren in het lichaam actief.

Vuurwerkangst bij honden en katten

Veel honden en katten hebben last van van vuurwerkangst. Ze schrikken, worden nerveus en bang van de harde knallen, waardoor ze zich het liefst terugtrekken. Met Dorwest Scullcap & Valerian kunt u de hond of kat helpen om te ontspannen en kalmeren zonder dat het dier te versuffen of te verdoven.

Bij honden en katten met een zeer grote angst voor vuurwerk dient u een maand voor de te verwachten ergste dag (meestal Oudjaarsdag) te beginnen met het geven van Dorwest Scullcap & Valerian. Wanneer de angst minder is dan kunt u ook 10 dagen tot een week van te voren beginnen. Op de dag zelf beginnen heeft ook effect, echter minder. U kunt op Oudjaarsdag de standaard dosis verdubbelen.

Om kortstondig maar snel de hond of kat te kalmeren adviseren wij om Dorwest Valerian Compound te geven. Dit heeft een werking van ongeveer een half uur en is zeer geschikt voor situaties waarin u de hond of kat direct wenst te kalmeren.

Tips voor honden en katten met vuurwerkangst

Tip 1: Overweeg om een “vuurwerk de-sensibilisatieprogramma” te starten. Introduceer langzaam en zachtjes het geluid van vuurwerk bij uw huisdier om hen te helpen realiseren dat ze niets te vrezen hebben.

Tip 2: Creëer een veilige, knusse plek voor uw huisdieren om zich terug te trekken als ze zich angstig voelen. Leg bijvoorbeeld een zware deken over de “schuilplaats”, dit helpt om een deel van het geluid te blokkeren dan wel dempen.

Tip 3: Zorg ervoor dat de microchipgegevens van uw huisdier up-to-date zijn en dat ze een halsband met een ID-tag dragen, zodat ze snel en veilig naar u kunnen terugkeren als ze – per ongeluk toch – ontsnappen.

Tip 4: Tv’s en radio’s kunnen helpen om achtergrondgeluiden te produceren. Probeer zelf ook te ontspannen. Uw huisdier kijkt naar u voor aanwijzingen of ze zich zorgen moeten maken. Blijf dus bij uw huisdier om hen gerust te stellen doormiddel van uw aanwezigheid.

Hondenshows

Om uw hond te helpen ontspannen op momenten die voor de hond spannend kunnen zijn zoals hondenshows kunt u Dorwest Scullcap & Valerian geven. Tijdens de wedstrijden zijn er voor honden veel prikkels die voor een afgeleide hond kunnen zorgen. Hierdoor kunnen de resultaten tijdens de show tegenvallen. Met Dorwest Scullcap & Valerian helpt u de hond om zich beter te concentreren en daarbij ook te ontspannen. Uw hond raakt niet versuft of verdoofd van dit product en de werking houdt enkele uren aan.

Reisziekte

Honden en katten met wagenziekte/ reisziekte kunnen ook gebaat zijn bij Dorwest Scullcap & Valerian. Het helpt de angst en overmatig kwijlen tijdens het reizen te verminderen en verkleind zo de kans op wagenziekte bij de hond of kat. In deze situatie geeft u twee doseringen. Eén dosering à 2 tabletten per 5 kg lichaamsgewicht 12 uur voorafgaand aan de reis en één dosering à 2 tabletten per 5 kg lichaamsgewicht 2 uur voor aanvang van de reis.

Andere toepassingen voor Dorwest Scullcap & Valerian

Dorwest Scullcap & Valeriaan wordt ook gegeven bij ruisfobieën, angsten in verband met reizen en reisziekte, vuurwerk, donder (onweer), geweerschoten (bij jacht bijvoorbeeld) en algemene prikkelbaarheid en hyperactiviteit. Ook in het specifieke geval van katers die territoriaal sproeien wordt Dorwest Scullcap & Valerian gegeven.

Ingrediënten per tablet

Valeriaanextract 50 mg; Maretakextract 50mg; Scullcap (glidkruid) 30mg; Gentiaanextract 24 mg.

Toediening

Voor Scullcap en Valerian tabletten is de dosering 1 – 2 tabletten per 5 kg lichaamsgewicht per dag, idealiter gegeven in twee doseringen. 
Voor gebruik bij angstfobieën en algemeen meer rust: dagelijks een onderhoudsdosering geven en na 8 weken één of twee stopweken inlassen om gewenning te voorkomen. 
Voor gebruik bij situaties die niet veel voorkomen maar wel spanning geven zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de dierenarts of wedstrijd, geef 12 uur en 2 uur vóór de gebeurtenis.
De tabletten zijn voorzien van een dunne suikercoating.

Niet aanbevolen te gebruiken tijdens zwangerschap en lactatie.
Vanaf een leeftijd van 8 weken toe te dienen.
Kan voor langere tijd worden gegeven.
100% natuurlijke ingrediënten.

Vanaf wanneer moet ik beginnen met het geven van Dorwest Scullcap & Valerian?

Hoe ernstiger de angst, hoe eerder u zou moeten beginnen. In sommige gevallen tot een maand vooraf. Voor gematigde angsten, begint u ongeveer 10 dagen vóór de verwachte slechtste nacht. Maar zelfs als u de dag van te voren of zomaar begint is het zo dat uw hond of kat er nog van profiteert.

Waarom zou ik producten van Dorwest gebruiken?

Dorwest is een Engels bedrijf en adviseert al meer dan 40 jaar met succes de Scullcap & Valerian tabletten aan haar klanten. Het is een product waarop u kunt vertrouwen. Scullcap en Valeriaan-tabletten zijn het enige plantaardige product dat in het Verenigd Koninkrijk door het Directoraat Veterinaire Medicijnen officieel is goedgekeurd om angst en nervositeit te verminderen bij honden en katten.

Contra-indicaties

Kan worden gegeven in combinatie met (andere) geneesmiddelen. Niet aanbevolen te gebruiken tijdens zwangerschap en lactatie.
Lees voor gebruik de aanwijzingen op het etiket. Wanneer u niet zeker weet of u de producten kunt combineren neem dan contact op met uw dierenarts.
Webshop gemaakt met EasyWebshop