Veilig met hond en kind


Iedere hond kan een kind bijten. Ook jouw hond. Ook jouw kind. 


Veilig met hond en kind


Veel mensen hebben absoluut geen idee dat hun hond mogelijk hun kind kan bijten. En eerlijk? Wie kan het hen verwijten? Als je ziet dat TV, films en sociale media honden laten zien die allerlei ongepaste interacties met kinderen moeten verdragen - en het enige moment wanneer we horen dat een hond een kind heeft gebeten in het nieuws zit. Het gebeurt bij anderen... Natuurlijk. En natuurlijk laten de verhalen dan zien dat of de hond of de ouders de boeman zijn...

​Vanaf nu zou ik graag hebben dat je dat anders begint te bekijken. Ik wil dat je begrijpt dat IEDERE hond een kind zou kunnen bijten. Zelfs jouw hond. Zelfs jouw kind. Het gebeurt. En daar zijn statistieken voor die het bewijzen (waar ik je nu niet mee zal lastigvallen). Als je een ouder bent dat wilt dat je kinderen leren zwemmen zodat ze niet verdrinken, dan ben je dezelfde ouder dat begrijpt dat je hond net als dat zwembad is - het kan leuk en geweldig zijn, maar het heeft ook het potentieel gevaarlijk te zijn. 

toezicht


Ik probeer helemaal niet om je bang te maken. Ik wil je alleen even je roze bril doen afzetten. 

Vooraleer ik je laat gaan, laat ons eens naar bovenstaande foto kijken. Hoe denk jij dat deze hond zich voelt? Lichaamstaal is de sleutel tot iedereen veiligstellen. Als je dat begrijpt, dan heb je de skills om vast te stellen hoe je hond zich voelt: oncomfortabel, ongelukkig, nerveus, onveilig of bang. Het helpt jou om zijn grenzen aan te voelen en te weten wanneer je je kind onmiddellijk uit de situatie moet halen. Liefst dus nog vooraleer je hond zich vervelend voelt door de interactie. 

Deze hond ​kijkt weg van het kind dat te dichtbij komt. Bovendien zit de hond ingesloten onder tafel en stoel. Ja, de hond kan weg, maar als dit een favoriet plekje is, zal de hond dat niet automatisch doen. Dat mag je niet verwachten. De mond van de hond is gesloten. De oren liggen plat tegen de kop en lichtjes naar achteren. Allemaal indicatoren van stress. Het is best mogelijk dat deze hond het kind bijt nog voor de fotograaf kan tussenkomen. 
Wat zou deze interactie veiliger maken? Een ouder kan plaatsnemen tussen de hond en het kind. Of er zou een babyhekje kunnen worden geplaatst tussen de ruimtes, zodat het kind al niet dichterbij kan komen in de eerste plaats. 

​Het goede nieuws is dat wanneer jij ooit een vraag hebt over de veiligheid tussen een hond en een kind, je mij in je team hebt. Vraag het gewoon! Ik zie nu bijna al mijn klanten via videoconferentie dezer dagen, dus ik ben letterlijk maar 1 click van je verwijderd. We kunnen een afspraak boeken - jij beschouwt me als jouw zwemleraar - om jou en je familie naar een veiliger samenzijn te gidsen. 

​Heel veel groetjes,

Xana​

P.S.: Antwoord me op deze blog om me te laten weten wat JIJ in deze foto ziet. Doet het je vragen stellen over je eigen kinderen en honden? I'd love to hear from you!!!
Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Webshop gemaakt met EasyWebshop