Dagboek van Brooklyn - 31 mei 2020

De komende 3 weken probeer ik zoveel mogelijk dagboekfragmenten van Boden en Brooklyn te schrijven om je een idee te geven wat het is voor een hond om in een nieuw gezin te worden opgenomen en wat het is voor de hond van het gezin om er plots een soortgenoot bij te hebben. In beide gevallen zijn er angsten en onzekerheden, maar zeker ook positieve dingen. Hoewel we natuurlijk nooit zeker weten wat een hond voelt of denkt, probeer ik uit de taal van de hond zoveel mogelijk te halen om een realistisch beeld te schetsen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en wens je heel veel leesplezier. 







DAGBOEK VAN BROOKLYN

31 mei 2020

Vandaag woon ik al een week bij mijn baasjes en elke dag word ik het beter gewoon.
Ik werd vroeg wakker, maar sliep ook weer terug eventjes.
Mama laat me uit de bench en we gaan meteen wandelen. Da’s leuk en eens anders. Er is niemand in het bos. Alleen wij met z’n vieren. Op straat trek ik als een malle omdat ik bij Boden wil zijn. In het bos wil ik dat ook nog altijd, maar heb ik door dat ik er meer aan heb als ik naast Xana blijf lopen. Ik doe het zoveel mogelijk, maar kan me niet altijd even goed bedwingen.
Wanneer we terug aan de straat komen, krijgt Boden een geurtje in z’n neus en hij kan zich moeilijk inhouden. Hij blaft. Ik ben een beetje bang en blaf uiteindelijk ook een kort blafje.
Thuisgekomen, moet ik nog een grote boodschap doen en haast ik me dus naar mijn toiletplek. Ik durf dat nog niet ergens anders te doen. Ik ben een beetje beschaamd.
In huis krijg ik een Kong en val ik meteen in slaap.

Ik word wakker en moet naar buiten. Ze begrijpen het. Ik zie Lola en wil haar van naderbij inspecteren. Dat mag eerst, maar dan blaast ze. Wanneer Boden dat hoort, begint hij te blaffen.
Xana haalt Boden ook naar buiten aan de leiband. De katten komen voorbij en dat gaat meestal goed, soms blaft Boden, maar hij haalt niet uit.
Binnen lig ik op een dekentje en val meteen in slaap.

’s Middags komt iemand langs en ik ontmoet ze op de oprit. Ik ben helemaal cool en val zelfs in slaap.
Dan komen de katten binnen, dat gaat niet zonder slag of stoot. Lola spurt weg nadat ik haar achterna zat en Boden blafte. Shaggy komt binnen met Xana, ik mag komen snuffelen, maar onderzoek met de mond, dat mag niet... Boden blaft eerst, maar is dan redelijk rustig.
We mogen nu naar buiten. Even spelen en dan onder de tafel een slaapje doen.

Ik mag niet te wild spelen, dus krijg ik regelmatig de lange leiband weer aan. Ik begin het woord Time-Out te snappen.
Ik speel met speeltjes en ik speel met Boden en daarna slaap ik een poosje.
’s Avonds moet ik nog eens in het hok. Ik vind het eng en word er nerveus van. Mama blijft in de ren zitten zodat ik het een beetje leer. Ik krijg ook een goeie Kong om me mee bezig te houden.

We mogen terug naar de tuin wanneer we allebei rustig zijn. Ik speel nog wat met Boden en dan is het tijd om naar binnen te gaan.
Binnen oefenen we nog met de katten. Allebei aan de leiband. De katten passeren. Ik deed eerst niks naar de katten, maar Boden maakte ze ontzettend interessant voor mij... Ik wil graag vriendjes zijn. Ik val lekker in slaap op m’n bedje.



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Webshop gemaakt met EasyWebshop