Dier kopen in Wallonië: sinds 1 juli 2022 verplicht met vergunning

Sinds 1 juli 2022 moet je als koper van een dier in Wallonië steeds een vergunning hebben. Die vergunning wordt uitgereikt door de gemeente waar de koper woont (in Wallonië) of door de Directeur Général du Service Public de Wallonie, Ressources Naturelles, Environement, Agriculture, Avenue Prince de Liège 15, 5100 Jambes. Mailen kan naar fichiercentral.environnement@spw.wallonie.be


Verkopers in Wallonië zijn verplicht deze vergunning te vragen van de koper. Zij dienen tevens een register bij te houden van wie bij hen een dier heeft aangeschaft, zodat controle mogelijk is.

In Vlaanderen hinken we helaas weer hopeloos achterop, want Vlaamse asielen, kwekers en verkopers moeten dat niet opvragen, ook niet als de koper in Wallonië woont. Dat is volgens de regelgeving zo, maar we kunnen dus alleen maar hopen dat de asielen, kwekers en verkopers in Vlaanderen aan Waalse kopers wél die vergunning vragen en in hun eigen verkoopsvoorwaarden zetten. Nu in Vlaanderen ook nog zo'n vergunning en dan zijn we helemaal blij!

Waarom is zo'n vergunning een goede zaak?
- geen impulsaankopen meer online of bij een 'kweker-handelaar' (lees broodfokker). 
- duidelijkheid voor de verkoper of iemand al eens werd veroordeeld inzake dierenwelzijn. Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Webshop gemaakt met EasyWebshop