Webshop » Voedingssupplementen » Darmprotocol: gedrag, weerstand, spijsvertering

Darmprotocol: gedrag, weerstand, spijsvertering

Darmprotocol: gedrag, weerstand, spijsvertering Darmprotocol: gedrag, weerstand, spijsvertering

€ 227,20 € 217,20

Beschikbaar - Ruime voorraad

Waarom een Darm Herstel Plan?


Er wordt steeds meer duidelijk over de centrale plek die de darmen innemen voor een goede gezondheid. Daarom heeft De Groene Os een darmprotocol gemaakt dat uit verschillende stappen bestaat om de darmgezondheid eens écht goed aan te pakken. Het geeft je nieuwe inzichten én kennis van maatregelen en middelen waarmee je de darmen kunt ondersteunen en het darmmicrobioom kunt herstellen.

Het Darm Herstel Plan is een leidraad en niet in beton gegoten. Afhankelijk van de situatie – en zeker bij individuele begeleiding door een professional – komt het regelmatig voor dat aanpassingen in het protocol gedaan worden. Het protocol kan zelfstandig uitgevoerd worden, maar mocht je behoefte hebben aan individuele begeleiding en een advies op maat, aarzel niet om contact op te nemen. 

Wat kun je verwachten na het volgen van het Darm Herstel Plan?


Je kunt een toename van de weerstand van je dier verwachten. Hoe hoger de weerstand, hoe beter de gezondheid en hoe meer kracht het lichaam heeft zichzelf weer in balans te brengen. Maar na het volgen van het darmprotocol kun je niet achterover leunen. Het zorgen voor bij je dier passende voeding, levensstijl en beweging en andere factoren die hieronder benoemd worden, zijn essentieel om je dier en het microbioom ook daarna gezond te houden.


De 4 stappen van het Groene Os Darmprotocol


Doorlopend tijdens alle stappen van het protocol

De meest belangrijke stap die je kunt zetten in ons Darm Herstel Plan (en waarmee je direct in stap 1 al begint) is het kritisch onder de loep nemen van voeding, leefstijl en bewegen, erop toezien dat je dier zichzelf kan zijn en stress in de leefomgeving zoveel mogelijk beperken. De meeste oorzaken van een verstoord microbioom zijn namelijk hierin te vinden! Voor de meest duurzame aanpak is het in het dagelijks leven noodzakelijk om zowel de fysieke als emotionele gezondheid van je dier de hoogste prioriteit te geven (dus ook na afronding van het stappenplan). Dit om te voorkomen dat je aan symptoombestrijding gaat doen door alleen de middelen van het Groene Os Darm Herstel Plan in te zetten en de veroorzakers van de klachten bij je dier niet weg te nemen. Gevolg hiervan is dat je je dier niet de optimale ondersteuning biedt en ook ons darmprotocol minder effectief zal zijn.

Het middel dat tijdens alle stappen van het Darm Herstel Plan wordt gegeven is Adaptonicum 
Adaptonicum is een tinctuur van ashwaganda, een Ayurvedisch kruid dat je dier helpt om geestelijk en lichamelijk in balans te blijven.
Adaptonicum kan goed gebruikt worden bij alle soorten fysieke en mentale stress. Het ondersteunt bij langdurige verschijnselen, draagt bij aan een normale hormoonbalans, ondersteunt de hersenfunctie en heeft een positieve invloed op de weerbaarheid.

Stap 1 – weerstand bevorderen

Het doel van deze fase is om de weerstand te ondersteunen, het histaminegehalte in het bloed omlaag te krijgen en methylatie te bevorderen. Methylatie is een biochemisch proces waarbij methylgroepen worden gekoppeld aan enzymen, DNA, aminozuren en gifstoffen. Dit proces zorgt voor ATP (de energiedrager voor chemische processen in de cellen), genezing van weefsels, ondersteuning van de leverontgifting, regulering van de genexpressie (hoe de genen zich uiten) en optimalisering van de immuun- en neurologische functies.

Behandelduur
Minimaal 3 weken (afhankelijk van de situatie kan dit verlengd worden.)

Maatregelen:
  • Voeding, leefstijlaanpassingen en bewegen onder de loep nemen en waar nodig verbeteringen doorvoeren
  • Erop toezien dat je dier zichzelf kan zijn
  • Stress in de leefomgeving zoveel mogelijk beperken (zoals ook hierboven al benoemd)
De 4 middelen die in deze fase samen moeten worden ingenomen:
Je kan na 3 weken steeds contact opnemen om de vooruitgang te bespreken en te kijken of eventueel verlengd moet worden. 

Stap 2 – reiniging

Deze fase staat in het teken van reinigen. De lymfedrainage en de uitscheidingsfunctie van de lever en nieren worden nu bevorderd. Ook de darmen worden gereinigd om de derde stap met een schone lei te beginnen.

Behandelduur
3 weken

De 2 middelen die in deze fase samen moeten worden ingenomen:
Na 3 weken kan je opnieuw contact met ons opnemen om de vooruitgang te bespreken. 

Stap 3 – immuunsysteem stimuleren

In deze fase worden indringers bestreden. Pas hierna kan worden gewerkt aan het opbouwen van de darmgezondheid. Dit kan goed met bepaalde kruiden (of speciale tincturen waar die kruiden in verwerkt zijn) die natuurlijke stoffen bevatten om het immuunsysteem te stimuleren.

Behandelduur
6 weken

Het middel dat in deze fase moet worden ingenomen:

Na 6 weken kan je ook weer contact opnemen om de vooruitgang te bespreken. 

Stap 4 – herstellen van het darmmilieu en darmflora

In eerdere fasen heb je onder meer gewerkt aan ondersteunen van de weerstand en reinigen van het lichaam; daarmee heb je een goede basis gelegd om nu verder te kunnen gaan met deze laatste fase. The finishing touch, heel belangrijk!

Het doel van deze fase is het optimaal gezond krijgen van de darmwand (darmslijmvlies) en darmflora. Een gezonde darmwand is onder meer belangrijk omdat hierdoor de goede darmbacteriën (probiotica) die in deze fase worden gegeven beter op het slijmvlies van de darmwand kunnen aanhechten om de darmflora helpen herstellen. Je kunt probiotica zien als zaadjes die geplant worden, waarna het lichaam zelf een gezond microbioom kan onderhouden. Vaak worden probiotica in een veel te vroeg stadium ingezet. De darmen zijn dan nog niet in de juiste conditie om een gezonde kolonie bacteriën in stand te houden. Dan is het dus water naar de zee dragen.

Behandelduur
8 weken

Het middel dat in deze fase moet worden ingenomen:

Alle producten zitten in dit voordelige pakket. Van elk product zit 1 verpakking in het pakket. Mocht je een zwaardere hond hebben, dan zou het kunnen dat je van bepaalde producten een tweede verpakking nodig hebt. Stuur een mailtje naar woef@k9campus voor het juiste advies. Vermeld graag het ras (of wat 'in the mix' zit) en het gewicht van de hond. 
Webshop gemaakt met EasyWebshop