Overgewicht bij de hond

Wist je dat meer dan de helft van onze huisdieren kampt met overgewicht? Da's meer dan 50% van onze honden en katten! Da's toch waanzinnig!?

Overgewicht zorgt op termijn ook voor andere gezondheidsproblemen, zoals gewrichtsproblemen en problemen met diverse organen (vervette lever/pancreas/...). 

Aan overgewicht moet dus worden gewerkt. Een gezond gewicht behouden is voor ons, mensen, niet gemakkelijk, maar wij kunnen lezen wat we eten en daarover geïnformeerd een beslissing nemen. Voor onze honden moeten wij dat dus ook doen, want dat kunnen ze niet zelf. Geven we hen die snack of dat snoepje wel? Of geven we liever een gezonder alternatief? Gezonder betekent ook niet altijd duurder

Vandaar dat ik met dit programma ben begonnen: gezond gewicht zorgt voor een gezonde hond in een gezond lichaam! 
De dierenarts kan je sowieso advies geven over het overgewicht en waar dat eventueel vandaan komt. Dat advies wordt vaak een tijdje wel ter harte genomen, maar daarna wordt het weer losgelaten. 
Daarom vind ik vervolgconsulten ontzettend belangrijk. Zo zie je hoe de hond vordert in zijn gewichtscurve en hoe hij beter en beter in z'n velletje komt te zitten. 
In ons 'overgewicht bij de hond'-lespakket gaan we aan de slag met het advies van de dierenarts, optimalisatie van de voeding, gerichte (fitness)oefeningen zonder teveel belasting en zorgen we dat de hond regelmatig wordt gewogen. 

overgewicht


Wat?
Begeleiding tijdens het verstandig terug op gewicht brengen van een hond met overgewicht en hem op een gezond gewicht houden

Voor wie?
 • Baasjes met hond die last heeft van overgewicht 
 • Baasjes met hond met neiging tot snel zwaarder worden 
 • Baasjes met hond dat van de dierenarts moet afvallen 
Wat vooraf?
Vooraf vraag ik je een vragenlijst in te vullen over de gezondheid en het gedrag van je hond. Liefst is er ook recent een dierenartsonderzoek geweest, zodat we in de meest optimale omstandigheden met de training kunnen starten.

Hoeveel lessen? En wat doen we tijdens de lessen?
3 lessen van 1u. 
Tijdens de eerste les zullen we een weging uitvoeren, de eerste adviezen doornemen en met de eerste oefeningen aan de slag gaan. Tijdens de twee andere lessen zullen we telkens een nieuwe weging doen en met de juiste oefeningen aan de slag gaan. Opvolging is belangrijk bij overgewicht om te zien of het de goeie kant op gaat en om ervoor te zorgen dat je als baasje een gewoonte maakt van de gezondere levensstijl van je hond. Daar heb je iemand voor nodig om je hierdoor te steunen en dat zal ik voor je doen! 

Wat krijg je?
 • Uitgeschreven advies 
 • Uitgeschreven stappenplannen van de oefeningen
 • Contact met je dierenarts en uitwisseling van rapporten
 • Videoles Hondentaal (twv €14,95) 
 • E-book Weg met de voerbak (twv €4,95) 
 • Begeleiding via mail & whatsapp  
 • K9 Campus verzamelmap om alle uitgeschreven documenten netjes bij elkaar te bewaren.  
 • Goodie Bag (twv €15) 
Waarom ben ik de ideale persoon om jou en je hond hierbij te helpen?
Als gedragscoach en Pet Health Coach draag ik gezondheid van het dier in een heel hoog vaandel. Ik vind het belangrijk om ervoor te zorgen dat een hond zoveel mogelijk uit z'n leven kan halen en dus zo lang mogelijk zo gezond mogelijk kan blijven. Overgewicht is echt ongezond en dus is het noodzakelijk om er op tijd aan te werken. 
Ik heb gerichte trainingen gevolgd om overgewicht aan te pakken door middel van voedingsadvies op maat en trainingsoefeningen om meer gericht te bewegen zonder te overbelasten.

Praktisch
De lessen vinden plaats op onze locatie: Teunestraat 66, 3640 Molenbeersel (Kinrooi) of bij u thuis. Aan jou de keuze!

Prijs: €180 (= €60/uur)

Prijzen inclusief 21% BTW, maar exclusief verplaatsingskosten vanuit Molenbeersel per les, heen en weer: €0,40/km, de eerste 15km zijn gratis.Webshop gemaakt met EasyWebshop