Opvoeding Hond (> 8mnd)

Voor puberhonden (vanaf 8 maanden oud), volwassen honden en seniors.

Ontdek ons lessenpakket PITTIGE PUBER - (H)EERLIJKE HOND!

Ik vind het belangrijk dat je een hond hebt die je heerlijk vindt om te houden. Een hond waar jij eerlijk tegen kan zijn en die eerlijk tegen jou kan zijn. Een (h)eerlijke samenwerking tussen baasje en hond is de basis voor een levenslange, onbreekbare band. Trainen doen we dus bijgevolg op een positieve, beloningsgerichte manier, want dat is het eerlijkst! 
We trainen bij jou thuis of op een locatie naar keuze. Indien het wenselijk is voor de training, kan een andere locatie worden afgesproken.


boden-23

Hieronder vind je een korte samenvatting van wat we doen, onder de samenvatting vind je een ruimere uitleg.Wat?
Opvoeding en training van honden ouder dan 6 maanden.

Voor wie?
 • Ieder hondenbaasje dat een hond ouder dan 8 maanden heeft geadopteerd/aangekocht waarvan de hond nog de nodige basisgehoorzaamheid moet leren.  
 • Baasjes die merken dat de basisopvoeding ergens niet helemaal goed is gelopen en daar op tijd iets aan willen doen.  
 • Baasjes met puberhonden 
 • Niet voor honden met probleemgedrag (zie gedragsbegeleiding
Waarom niet voor honden met probleemgedrag?
De begeleiding voor honden met probleemgedrag is anders en veel intensiever. Er wordt een veel uitgebreidere anamnese van het gedrag gemaakt waarop dan het trainingsplan moet worden opgesteld en voortdurend bijgesteld. De bedoeling van de opvoeding van honden ouder dan 6 maanden is echt opvoedingskwesties onder handen te nemen. Anders dus dan de gedragsbegeleiding waar het eerder gaat over emoties die het gedrag sturen. 

Hoeveel lessen?
4 lessen (totaal van ongeveer 5u)

Wat vooraf?
Vooraf vraag ik de vragenlijst over het gedrag van je hond in te vullen. Op basis daarvan zal ik een uitgebreide anamnese maken over de problematiek die speelt bij de hond. Mocht daaruit blijken dat er meer speelt dan een puur opvoedingsmatige kwestie, dan verwijs ik graag door naar de gedragsbegeleiding. Het is belangrijk dat je dat formulier waarheidsgetrouw invult. Er wordt niet over geoordeeld en al zeker niet veroordeeld. Met dit ingevulde formulier ga ik, nog voor ik bij jou over de vloer kom, aan de slag om een trainingsschema op maat op te stellen. 

Wat doen we tijdens de les?
 • We gaan aan de slag met wat de noden zijn en maken een pakket op maat op.
 • In de videoles Hondentaal leer je alles over de lichaamstaal van de hond. Mochten daar vragen over zijn, dan komen we daar in de les zeker op terug.

Wat krijg je?
 • Videoles Hondentaal (twv €14,95)
 • E-book Pittige Puber (twv €3,95)
 • Uitgeschreven stappenplan van iedere oefening
 • K9 Campus verzamelmap om alle uitgeschreven documenten netjes bij elkaar te bewaren.
 • Onbeperkte begeleiding via mail, whatsapp en telefoon tijdens het traject en tot 1 maand na de laatste les
 • Goodie Bag (twv €15)

Waarom ben ik de aangewezen persoon om jou hiermee te helpen?
Boden en Brooklyn zijn bij mij in huis gekomen op respectievelijk ongeveer 7 maanden en 6 maanden oud. Dat maakt dat ik zelf ervaring heb met het opvoeden van oudere pups. Beide kwamen uit het asiel en hadden dus de nodige basisopvoeding nog echt nodig. 
Ik heb verschillende opleidingen tot instructeur gevolgd en kan lessen aanpassen aan de kennis en kunde van de hond, in elk stadium van het hondenleven.

Praktisch
De lessen vinden plaats bij jou thuis, op onze locatie in Molenbeersel of op een andere locatie indien de training dit vereist/toelaat.


Prijs: €300

Eventuele vervolgbegeleiding*: €55/uur
*Er wordt eventuele vervolgbegeleiding voorzien van €55/uur wanneer het noodzakelijk is om nog eens een extra les in te plannen na afronding van het lespakket. Dat kan omwille van verschillende redenen zijn (negatieve verandering gedrag, plots herval, andere gezinscontext, verhuis,...) waarbij het voor mij nodig is om de hond in zijn omgeving te observeren. Het tarief van deze vervolgbegeleiding is geldig tot 6 maanden na afronding van het pakket.


De prijzen zijn inclusief BTW 21%, maar exclusief verplaatsingskosten. Verplaatsingskosten zijn €0,50/km heen en weer vanuit Molenbeersel (Kinrooi), de eerste 15km zijn gratis. 

boden-24

Snel naar de Algemene Voorwaarden
Lees hier onze Google-reviews hier!Webshop gemaakt met EasyWebshop