Hond - Kind

Mijn stokpaardje is mijn kennis over honden en kinderen en hoe ze veilig te laten samenleven onder hetzelfde dak met behoud van ieders eigenwaarde en levenssfeer. We willen immers allemaal dat onze honden en kinderen harmonieus kunnen samenleven!

Wanneer je problemen ondervindt in het huishouden met hond en kind, kan ik gepast advies geven. 
Voor gezinnen met kinderen en (nieuwe) honden waar harmonieus samenleven niet van een leien dakje loopt, heeft K9 Campus deze speciale lespakketten ontwikkeld zodat de vriendschap tussen hond en kind toch kan worden opgebouwd.
afbeelding57

"Kids grow, dogs age: adjust at every stage!" (Jennifer Shryock, Family Paws)

Ik werk altijd in het belang van de gezinsdriehoek: volwassene - kind - hond, waarbij ik oog en oor heb voor ieders noden en wensen, zodat ik een gepast advies kan geven waar je mee aan de slag kunt.

De begeleiding hond & kind heb ik de titel 'Meaningful connection' gegeven. Meaningful: betekenisvol, met respect naar ieders grenzen en connection: band, connectie. We willen er dus samen aan werken dat de hond en het kind in kwestie elkaar begrijpen en zich begrepen voelen door de ander, onder begeleiding van volwassenen. 

Hieronder vind je een korte samenvatting van wat we doen, onder de samenvatting vind je een ruimere uitleg.

mc

Wat?
 • Specifieke trainingen voor wanneer het misloopt tussen hond en kind.  
 • Voorkomen van bijtincidenten naar kinderen 
 • Veilig en gelukkig samenzijn van kinderen en honden 
Voor wie?
 • (Groot)ouders waarvan de gezinshond een kind heeft gebeten, agressie vertoont naar een kind of die zich simpelweg niet geheel veilig voelen met de situatie tussen hond en kind, ongeacht of er een incident heeft plaatsgevonden of niet.  
 • Gezinnen met kinderen die net een hond hebben gekocht/geadopteerd. Voor pups verwijs ik graag naar de puppylessen.  
 • Mensen met een hond die regelmatig op een kindje passen en zich niet zeker voelen over de situatie tussen hond en kind.  
Wat vooraf?
Vooraf vraag ik de vragenlijst over het gedrag van je hond in te vullen. Op basis daarvan zal ik een uitgebreide anamnese maken over de problematiek die speelt bij de hond. Mocht daaruit blijken dat er meer dan een probleem met de kinderen speelt, verwijs ik graag door naar de gedragsbegeleiding waarin we dan het hond-kindprogramma ook mee opnemen wanneer dat veilig is.

Hoeveel lessen?
4 lessen van telkens 1 uur

Wat doen we tijdens de lessen?
 • We oefenen spelletjes voor de kinderen dat ze met en voor hun hond kunnen doen. Deze spelletjes zijn zoveel mogelijk hands-off. Het moet voor kind én hond leuk blijven. 
 • We oefenen op de basis gehoorzaamheid van de hond en breiden die nog extra uit met vaardigheden die nuttig zijn binnen het gezin.
Wat krijg je?
 • Uitgeschreven stappenplannen voor de spelletjes en oefeningen 
 • Videoles Hondentaal 
 • Kinderspelletje ‘Wat zegt het hondje?’ 
 • Dog aware tips en tricks algemeen en specifiek voor jouw hond 
 • K9 Campus verzamelmap om alle uitgeschreven documenten netjes bij elkaar te bewaren.  
 • Onbeperkte begeleiding via mail, whatsapp en telefoon tijdens het traject en tot 1 maand na de laatste les
 • Goodie Bag  

Waarom ben ik de aangewezen persoon om jou hiermee te helpen?
Mijn hond, Boden, is mijn drijfveer geweest om me te gaan verdiepen in de interacties tussen hond en kind/baby. Hij was erg angstig voor alles wat met kinderen te maken heeft. Wij hebben met goedkeuring van de lokale kleuter- en lagere school dan geoefend op het specifieke geluid dat spelende kinderen maken en de beweging die erbij hoort.
Ik heb zelf geen kinderen, maar ik heb best wat kinderen in mijn leven. Ik heb lesgegeven en als vrijwilliger in het asielcentrum kinderen geholpen met hun huistaken en Nederlandse les.
Ik heb in mijn opleiding bij Family Paws Parent Educator veel ervaring opgedaan en sta te popelen ze met jou te delen!

Praktisch:
 • De lessen vinden plaats bij jou thuis. 
 • De kinderen zijn aanwezig tijdens de les, maar hoeven niet het hele lesuur vol te maken. Uit ervaring weet ik dat kinderen na een tijdje hun aandacht kwijt zijn en liever iets anders gaan doen, wat dan ook zeker moet kunnen, het moet tenslotte voor iedereen leuk blijven!  
Prijs: €279

Eventuele vervolgbegeleiding*: €65/uur
*Er wordt eventuele vervolgbegeleiding voorzien van €65/uur wanneer het noodzakelijk is om nog eens een extra les in te plannen na afronding van het lespakket. Dat kan omwille van verschillende redenen zijn (plots herval, andere gezinscontext, verhuis,...) waarbij het voor mij nodig is om de hond in zijn omgeving te observeren en de training bij te sturen. Het tarief van deze vervolgbegeleiding is geldig tot 6 maanden na afronding van het pakket. 


In de webshop bij Gratis Downloads vind je kleurplaten voor je kinderen om in te kleuren en hun Doggy Detective skills in te oefenen! 
Leer je kind meer over hondentaal via ons interactieve spelletje 'Wat zegt het hondje?'. Je kan het bestellen in de webshop: Wat zegt het hondje 

De prijzen zijn inclusief BTW 21%, maar exclusief verplaatsingskosten. Verplaatsingskosten zijn €0,40/km heen en weer vanuit Molenbeersel (Kinrooi), de eerste 15km zijn gratis.  

afbeelding63
Snel naar de Algemene Voorwaarden
Lees onze Google-reviews hier!


slogan-geel-blauw
Webshop gemaakt met EasyWebshop