Hond - Baby

Mijn stokpaardje is mijn kennis over honden en kinderen en hoe ze veilig te laten samenleven onder hetzelfde dak met behoud van ieders eigenwaarde en levenssfeer. We willen immers allemaal dat onze honden en kinderen harmonieus kunnen samenleven!
afbeelding122

Ik begeleid zwangere mamas en papas met honden om hun hond voor te bereiden op het leven met een kleintje in huis. Kleine aanpassingen en extra training van de hond kunnen al heel wat narigheid voorkomen. De zwangerschap is een ideale periode om hier aan te werken. Een traject start idealiter op 20 weken zwangerschap, vroeger of later kan natuurlijk ook, maar na 20 weken heb je de belangrijkste echo achter de rug en vallen die zenuwen en zorgen al weg. Dat vind ik heel erg belangrijk. 
De honden van adopterende moeders en vaders kunnen natuurlijk ook worden voorbereid! De periode voor de definitieve adoptie of wanneer je in een adoptietraject zit, is hiervoor ideaal. 
Voor de thuiskomst van het kindje wordt een plan opgesteld zodat alles goed wordt voorbereid en je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken. Je zal perfect weten hoe je dat voor jouw hond en jouw situatie moet aanpakken. Daar vroeggeboortes nooit ondenkbaar zijn, begin ik daar graag zo snel mogelijk mee in het traject.

Maak je je zorgen over het gedrag van je hond? Stuur me zeker even een mailtje!

afbeelding82

Na de geboorte van het kindje moet worden gekeken naar de verschillende levensfases van het kind én van de hond. Zo leren we je gepast anticiperen op een volgende levensfase.

"Kids grow, dogs age: adjust at every stage!" (Jennifer Shryock, Family Paws)

Ik werk altijd in het belang van de gezinsdriehoek: volwassene - kind - hond, waarbij ik oog en oor heb voor ieders noden en wensen, zodat ik een gepast advies kan geven waar je mee aan de slag kunt.

Gaat het mis net na de thuiskomst met de baby? Contacteer me zeker voor een gesprek! 

Hieronder vind je een korte samenvatting van wat we doen. Lees zeker ook onder de samenvatting de uitleg met nog meer informatie over dit lespakket. 

ntmy
ntmy2


Wat? 
In dit voorbereidingstraject werken we op verschillende peilers:
 • Jullie leren de lichaamstaal van je hond beter te begrijpen. 
 • Jullie werken aan jullie zelfvertrouwen wanneer de eerste ontmoeting plaats zal vinden doordat we een script schrijven voor die eerste ontmoeting en het uitgebreid gaan oefenen. Klinkt gek? Een beetje misschien, maar zo zie je hoe je hond reageert en hoe jij dan reageert, zodat je nog aanpassingen kan doorvoeren voor de grote dag er écht aan komt. 
 • We kijken naar de feiten en fabeltjes dat over honden en kinderen de ronde doen.  
 • Jullie maken samen afspraken over hond en baby waar je allebei achter staat.  
 • We bespreken de verschillende fases van baby, peuter tot kleuter en waar potentiële problemen de kop kunnen opsteken in de vorm van verwarring bij de hond. We bespreken wanneer en hoe je op deze volgende levensfases anticipeert en je hond telkens voorbereidt.  

Voor wie?
 • Aanstaande ouders die hun hond willen voorbereiden op de komst van de baby.  
 • Aanstaande grootouders die hun hond willen voorbereiden op de komst van een kleinkind.  
 • Je hond hoeft geen probleemgedrag te vertonen om hem/haar toch goed voor te bereiden op de komst van jouw kleintje! 
 • Indien je hond wel probleemgedrag vertoont en je je daardoor extra zorgen maakt, kunnen we met doorgedreven gedragsbegeleiding ook aan dat probleemgedrag werken. In samenspraak wordt dan de gedragsbegeleiding en het voorbereidingstraject gecombineerd.

Wanneer beginnen?
 • Een ideaal traject start na 20 weken zwangerschap, zo heb je normaal nog voldoende tijd om alles in te oefenen en optimaal voor te bereiden. Je hebt dan ook de 20 weken-echo achter de rug die vaak voor stress zorgt.  
 • Later beginnen kan natuurlijk altijd, bedenk wel dat vroeggeboortes nooit helemaal uit te sluiten zijn en je toch alles al zo goed mogelijk wilt hebben voorbereid.  
Hoeveel lessen?
3 lessen waarvan 1 les van 1,5 à 2u en 2 lessen van telkens 1u. 
De eerste les is het langst omdat we dan jullie verwachtingen bespreken en een begin voor script van de eerste ontmoeting schrijven. Daarnaast kijk ik ook naar de vaardigheden van de hond. De andere lessen werken we verder aan het script en aan de inoefening ervan.

Na het volgen van dit voorbereidingstraject mag je het volgende verwachten:
 • Je weet wat je moet doen tijdens de eerste ontmoeting, zodat die stressvol en plezierig kan verlopen. 
 • Je hebt het vertrouwen dat je weet hoe je je hond aanstuurt en dat die zich dan op z’n gemak voelt rond de baby. 
 • Je hebt een gezonde verdeelde aandacht voor baby én voor hond. Je moet je dus niet schuldig voelen dat de hond ‘opzijgeschoven’ wordt.  
 • Jullie zitten als partners op dezelde golflengte wat betreft de do’s en don’ts voor de hond.  
 • Jullie zijn voorbereid op de volgende levensfasen en hebben daarvoor ook een plan.  
Wat krijg je?
 • Het uitgeschreven thuiskomst - script.  
 • De videoles Hondentaal. 
 • Dog aware tips en tricks algemeen en specifiek voor jou hond.  
 • K9 Campus verzamelmap om alle uitgeschreven documenten netjes bij elkaar te bewaren.  
 • Onbeperkte begeleiding via mail, whatsapp en telefoon tijdens het traject en tot 1 maand na de geboorte van het kindje
 • Goodie Bag  
Waarom ben ik de aangewezen persoon om jou hiermee te helpen?
Mijn hond, Boden, is mijn drijfveer geweest om me te gaan verdiepen in de interacties tussen hond en kind/baby. Hij was erg angstig voor alles wat met kinderen te maken heeft. Ik heb zelf geen kinderen, maar ik heb best wat kinderen in mijn leven. Ik heb lesgegeven en als vrijwilliger in het asielcentrum kinderen geholpen met hun huistaken en Nederlandse les. Ik weet dat een baby àlles verandert en ik weet hoe je de eerste weken/maanden zoekende bent naar hoe het nu toch allemaal moet...
Ik heb in mijn opleiding als Family Paws Parent Educator veel ervaring opgedaan en sta te popelen ze met jou te delen!

Praktisch
 • De lessen vinden altijd plaats bij jou thuis. Waarom? Omdat daar het gedrag moet worden aangeleerd. Iets wat elders wordt aangeleerd, wordt niet noodzakelijk gegeneraliseerd naar thuis. Het is daarnaast voor mij als trainer nodig om te zien hoe de managementtechnieken in jullie huis het best worden toegepast zodat jullie zo veilig mogelijk kunnen leven zonder beperkingen. 
 • Het hele gezin is liefst iedere les aanwezig.  
Prijs: €265

Eventuele vervolgbegeleiding*, ook na de geboorte: €75/uur
*Er wordt eventuele vervolgbegeleiding voorzien van €75/uur wanneer het noodzakelijk is om nog eens een extra les in te plannen na afronding van het lespakket. Dat kan omwille van verschillende redenen zijn (negatieve verandering gedrag, plots herval, andere gezinscontext, verhuis,...) waarbij het voor mij nodig is om de hond in zijn omgeving te observeren. Het tarief van deze vervolgbegeleiding is geldig tot 6 maanden na afronding van het pakket.


De prijzen zijn inclusief BTW 21%, maar exclusief verplaatsingskosten. Verplaatsingskosten zijn €0,50/km heen en weer vanuit Molenbeersel (Kinrooi), de eerste 15km zijn gratis. 

afbeelding119

Snel naar de Algemene Voorwaarden
Lees onze Google-reviews hier!

slogan-geel-blauw
Webshop gemaakt met EasyWebshop